Garanties

Aannemers die zijn aangesloten bij de Stichting BouwGarant voldoen aan strenge eisen op het gebied van vakmanschap en betrouwbaarheid. Het kwaliteitslabel, dat is gestart in 2003, kent inmiddels ruim 2000 deelnemers.

Betrouwbaar

Op de verbouwingsmarkt zijn tienduizenden aanbieders actief, van aannemers en klussenbedrijven tot beunhazen en “mannetjes”. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. De BouwGarant-aannemer voldoet aan een aantal duidelijk omschreven eisen. Hij beschikt over de juiste diploma’s en verzekeringen, legt afspraken schriftelijk vast, biedt de VerBOUWgarantie aan en beschikt over een klachtenprocedure. De BouwGarant-aannemers worden door twee onafhankelijke instanties getoetst.
Servicedesk
Bij de BouwGarant-aannemer geldt afspraak is afspraak. Daarom worden alle afspraken zwart op wit vastgelegd, van de offerte tot en met de oplevering. Mocht er toch iets misgaan dan hanteert de BouwGarant-aannemer een vaste procedure voor de behandeling van klachten. Indien aannemer en klant er desondanks samen niet uitkomen, dan kan een beroep worden gedaan op de BouwGarant Servicedesk.

VerBOUWgarantie

BouwGarant-aannemers bieden hun klanten nog een extra zekerheid: de VerBOUWgarantie. Dit exclusieve BouwGarant-product biedt ondermeer een garantie op de constructie en op herstel van opleveringsgebreken. Voor de VerBOUWgarantie wordt een kleine premie in rekening gebracht die afhankelijk is van de hoogte van de aanneemsom. De Vereniging Eigen Huis beveelt deze verzekering bij haar leden aan.
Met BouwGarant sluit u vooraf risico’s uit. En wel:

Gebreken na oplevering

Wanneer u zichtbare kwaliteitsgebreken constateert, en uw aannemer wil of kan die niet herstellen dient u dit -binnen 6 maanden na oplevering- te melden bij BouwGarant. Dan vergoedt BouwGarant de meerkosten.

Gebreken in de constructie

Wanneer u defecten aan de constructie (fundering, dragende delen, vloeren of muren) constateert en uw aannemer kan of wil het niet herstellen, dient u dit – binnen 18 maanden na oplevering – te melden bij BouwGarant. Ook dan vergoedt BouwGarant de meerkosten.

Een BouwGarant aannemer biedt u minstens 6 zekerheden:

  • Kwaliteit – U kunt vertrouwen op vakmanschap.
  • Heldere afspraken – Uw afspraken staan duidelijk op papier
  • Grip op de kosten – U houdt uw uitgaven onder controle
  • Service – Uw klachten worden serieus genomen
  • Betrouwbaarheid – U doet zaken met een professioneel bedrijf
  • VerBOUWgarantie – U sluit de grootste risico’s zelf uit